Max Mosley beslist volgend jaar of hij zich opnieuw verkiesbaar zal stellen als voorzitter van de FIA. De 67- jarige Brit is op dit moment aan zijn vierde termijn bezig die in 2009 afloopt.

In 2004 had Mosley aangegeven te willen stoppen als voorzitter van de FIA, maar na aandringen van anderen besloot, de jurist die in 1993 het roer overnam van Jean Marie Blestre, toch langer aan te willen blijven: Ik wil op dit moment niet speculeren over mijn toekomst. In 2004 heb ik wel gezegd dat ik er genoeg van had, maar toen hebben er verschillende mensen mij overhaald nog toch nog aan te blijven.

De dag waarop je gaat denken dat je onmisbaar bent, moet de dag zijn waarop je moet stoppen. Sowieso moet je er ook niet te lang mee willen doorgaan. Toen ik hiermee begon was ik oud genoeg om van sommige coureurs de vader te zijn. Nu heb ik een leeftijd bereikt waarop sommige coureurs mijn kleinkinderen hadden kunnen zijn en dat vind ik wel een beetje de limiet. zei Mosley tegenover de BBC.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!