Volgende week wordt de Grote Prijs van Groot-Brittanni� verreden op Silverstone, de achtste wedstrijd van dit seizoen. Juan Pablo Montoya (McLaren) maakt zich ondertussen al zorgen over de hoge bochtsnelheid. Hij is voorstander van grotere uitloopstroken aan de bochten Copse (de eerste bocht na het rechte stuk) en Beckets. Hij deed zijn uitspraken in het Britse magazine Autosport.

F1 Montoya De McLaren coureur verwijst naar de crash van Vitantonio Liuzzi in Copse tijdens een testsessie in april en naar zijn eigen crash daar in 2004.

Copse en Beckets zijn snelle, uitdagende bochten, ik hou er wel van. Het circuit zelf moet niet aangepast worden, maar het zou goed zijn als de uitloopzones wat groter werden. “

Volgens de Colombiaan heeft zijn bezorgdheid te maken met de hogere bochtsnelheden, die worden veroorzaakt door de zachtere banden (omdat bandenwissels terug ingevoerd zijn, red) en de grotere downforce van de wagens, waardoor bijvoorbeeld Copse volgas genomen zou kunnen worden. En daar zit het probleem voor Montoya: “Als de balans in orde is moet je niet van het gas af, maar de balans verschilt elke ronde. Als het fout gaat…”

Montoya eindigde tweede in Monaco en is vijfde in de stand met 23 punten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter