McLaren is vastberaden om dit weekend zijn eerste zege van het seizoen te behalen, dit weekend staat immers ��n van de twee thuisraces voor motorenleverancier Mercedes op het programma.. Na de Grrand Prix van San Marino heeft het team uit Woking uitvoerig getest op silverstone waar het maar liefst 1700 testkilometers aflegde. Met een vernieuwde MP4-21 heeft het team het volste vertrouwen voor een goed resultaat komend weekend.

McLaren-directeur Martin Whitmarsh was erg tevreden over de test in Silverstone:  “We hebben een positieve test gehad op Silverstone, waar we de ontwikkeling van het chassis en de motor hebben voortgezet. We hebben enkele nieuwe onderdelen en zijn erg benieuwd hoe dit zich zal ontwikkelen in de race.  “

“Het karakter van de Nurburgring kan ervoor zorgen dat er fel gevochten kan worden, met inhaalmogelijkheden. Door de competitieve concurrenten zal het weer een fel gevecht worden. Zoals gewoonlijk is het ons doel om de race te winnen. We hebben hard gewerkt om de nodige ontwikkelingen door te voeren op de wagen, zodat we hier kunnen meestrijden om de overwinning. Op deze baan is vooral het totaalpakket belangrijk. Het weer is hier ook altijd onvoorspelbaar en dit zou een rol kunnen spelen bij het resultaat van dit raceweekend.    “

Vorig jaar domineerde Kimi Raikkonen de race maar zag de zege aan in de laatste ronde aan zijn neus voorbij gaan doordat een wiel afbrak ten gevolge van een flat spot.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!