De teamleiding van McLaren wil komend weekend, tijdens de Turkse Grand Prix, nog een laatste keer met Fernando Alonso en Lewis Hamilton spreken over de spanningen die er ontstonden na de kwalificatie tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Tijdens de kwalificatie hield Alonso zijn teamgenoot zo’n tien seconden op toen hij een laatste pitstop wilde maken, daardoor had de leider in het kampioenschap geen tijd genoeg om nog een snelle ronde te rijden. Alonso pakte de pole-position, maar werd nadien vijf plaatsen teruggezet op de startgrid. Hamilton mocht vanop pole vertrekken en won de race. Alonso en Hamilton kregen het aan de stok en wilden de ganse racedag niet meer met elkaar praten.

Aandeelhouder Mansour Ojjeh had beide kemphanen uitgenodigd op zijn luxueuze jacht voor een verzoeningsesprek, maar de Spanjaard wilde er niet op in gaan. Komend weekend in Istanbul Park probeert McLaren het nog een laatste keer. Mercedes Lmotorsport-baas Norbert Haug: Het is goed om weer rust te brengen in het team. In Turkije zullen we allemaal bij rond de tafel gaan zitten om de huidige situatie te bespreken.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!