De wedstrijdleiding van de Grand Prix van Italië heeft McLaren een boete opgelegd van 50.000 dollar, omdat zij in Hongarije gebruik hebben gemaakt van een niieuwe, lichtere versnellingsbak. Daarmee werd op de Hungaroring geracet zonder een crashtest te ondergaan, waarmee de Britse renstal artikel 16.12 van het technisch reglement heeft overtreden.

In een verklaring lieten de stewards van de Italiaanse Grand Prix weten: In de ogen van de FIA waren de veranderingen aan de versnellingsbak significant genoeg dat deze een tweede crashtest had moeten ondergaan. Er zal geen verdere straf volgen omdat het onderdeel na afloop wel alle tests heeft doorstaan en dus aan alle technische reglementen voldeed.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *