McLaren staat in Bahrein helemaal achteraan in de pitstraat. Waarom het team, dat in Australië en Maleisië de vijfde pitbox kreeg toegewezen, komend weekend de laatste pitboxen moet innemen is niet bekend gemaakt.

De indeling van de pitboxen is gebaseerd op de uitslag van het constructeurskampioenschap van vorig seizoen. Omdat McLaren daar vanwege het spionageschandaal werd geschrapt zou het team uit Woking de laatste pitboxen moeten bezetten. In Melbourne en Sepang kreeg het Britse team wel de vijfde pitbox toegewezen, op aandringen van Bernie Ecclestone.

De organisatoren van de Grand Prix van Bahrein gingen er vanuit dat de pitsindeling ook voor komend weekend dezelfde zou zijn, maar Formula One Managenement (FOM) oordeelde dat McLaren voor de derde Grand Prix de laatste pitboxen krijgt.

Sjeik Salman bin Isa Al Khalifa, uitvoerend directeur van het circuit: In Bahrein proberen we er altijd voor te zorgen dat de fans op de hoofdtribune tegenover hun favoriete team zitten zodat ze alle acties kunnen volgen. Helaas moeten we in dit geval onze excuses aanbieden aan de fans van McLaren en accepteren dat dit overmacht is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *