Nu we Juan Pablo Montoya mogen schrappen van de lijst van kandidaat-coureurs bij Red Bull, komt er een nieuwe naam op de voorgrond: Felipe Massa. De Braziliaan zou mogelijk volgend seizoen Christian Klien vervangen, die er maar niet in slaagt kopman David Coulthard achter zich te houden. In Magny-Cours gaf Red-Bull consultant Helmut Marko wat meer uitleg aan ORF

 Hij is zeker een kandidaat als hij aan de deur wordt gezet bij Ferrari, zegt Marko. Hij is in de races niet zo snel als Michaël Schumacher, maar op basis van wat hij voor zijn leeftijd en voor zijn ervaring laat zien is hij zeker een mogelijke Red Bull-coureur. We verwachtten dat Klien Coulthard zou verslaan, maar dat is nog niet gebeurd. Zijn vervanger moet in elk opzicht beter zijn dan Klien zelf.

Nog als mogelijke vervangers worden Heikki Kovalainen, Ralf Schumacher, Mark Webber en de Toro Rosso-coureurs Speed en Liuzzi genoemd. Daar komen zoals gewoonlijk nog eens de testcoureurs Robert Doornbos en Neel Jani bij. Vorig jaar werd ook Alexander Würz aan het zitje gelinkt, maar hij staat nog onder contract bij Williams en mag dus van de lijst geschrapt worden.

Intussen heeft men bij Ferrari al laten weten dat men teleurgesteld is met Massa’s derde plaats. Ondanks zijn tweede startplaats, achter kopman Michaël Schumacher, slaagde de jonge Braziliaan er niet in om wereldkampioen Fernando Alonso achter zich te houden tijdens de race. Voor ons is het belangrijk dat we zo veel mogelijk wagens voor de leider in de tussenstand hebben, zegt teambaas Jean Todt. 

Of Massa beter kon presteren dan ? Ik dank dat die vraag te onduidelijk is, zover zou ik het niet willen trekken. Technisch directeur Ross Brawn was er wel duidelijk mee : We zijn maar voor de helft tevreden. We wilden Felipe op de tweede plaats zien, niet Alonso.

Ook al wint Fernando Alonso geen enkele race meer dit seizoen, en Michaël Schumacher wint ze allemaal, dan nog heeft de Spanjaard genoeg aan telkens een tweede plaats om wereldkampioen te worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter