Ontslagen worden is doorgaans nooit leuk, maar wel voor oud-Ferrari coureur Felipe Massa? De Braziliaan zegt in een interview met Auto Bild blij te zijn dat hij is ‘verlost’ van de politieke druk bij Ferrari.

Massa reed van 2006 tot 2013 voor het oudste Formule 1-team van de grid, waarvan de laatste jaren als teamgenoot van Alonso.

Felipe zegt niet verbaast te zijn dat Räikkönen het moeilijk heeft naast de Spaanse tweevoudig kampioen: Misschien is Kimi toch niet zo goed, in vergelijking met Alonso. Zo weet Felipe de prestaties van de “Iceman” op waarde te stemmen?

Het is correct dat Kimi in 2007 kampioen werd, maar tot aan de GP van Monza stond ik er beter voor in het kampioenschap.

Voor de race werd er intern afgesproken dat wie er vanaf Monza de nummer één status zou krijgen, en net op dat moment kreeg ik problemen met mijn auto. Zo ook in 2008, waar ik tot mijn ongeluk in Hongarije er beter voorstond in het klassement. Maar goed, Kimi werd kampioen en ik niet., zo kijkt Massa terug.

Massa kijkt ook terug naar het moment dat hij niet meer voor Ferrari zou uitkomen en meent dat hij achteraf blij is met het ontslag.

Ik ben niet boos over het ontslag, want het gaf mij de kans om voor Williams te rijden. Ik word gerespecteerd in het team en ik denk alleen maar aan racen in plaats van bijzaken., zo besloot Felipe Massa.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!