Heikki Kovalainen heeft er vertrouwen in dat McLaren geen problemen zal ondervinden in de ontwikkeling van hun nieuwe wagen en hun onervaren coureurs die komend seizoen aan de start zullen verschijnen. De Fin en Lewis Hamilton rijden in 2008 pas hun tweede seizoen in de Formule 1. Kovalainen geeft echter alle vertrouwen in een goede afloop.

Bij Renault heb ik veel ervaring opgedaan met testen. zei Fisichella tegenover Autosport.com Ik denk dat ik McLaren hierdoor goed kan helpen bij de ontwikkeling van de wagen. En als Lewis en ik er niet uitkomen, dan kunnen we nog altijd terugvallen op de ervaring van Pedro de la Rosa. Hij is één van de beste en snelste testcoureurs in de Formule 1. Ons doel is om ons nu optimaal voor te bereiden, voor de eerste race in Melbourne.

McLaren is het beste team in de Formule 1 en ze zijn niet tevreden met tweede plaatsen. vervolgt de Fin. Ik ga er ook alles aan doen om te winnen, dat is mijn doel. Op dit moment is het echter veel belangrijker dat ik het team en de auto leer kennen, zodat ik een goede relatie kan opbouwen. Op die manier kan ik eerder om de eerste plaatsen meestrijden. Dat is nu mijn doel. Ik denk nog niet aan het winnen van races of het kampioenschap. Dat is op dit moment alleen maar tijdverspilling.