Realistisch gezien – ja dit is F1 en ja daar kan alles in gebeuren – maakt Kimi Raikkonen enkel mathematisch nog kans op de titel. De Fin heeft naar eigen zeggen niets meer te verliezen en hoopt dat McLaren een paar problemen tegenkomt.

Ik zal proberen te winnen en zoveel mogelijk punten te pakken. Daarna zullen we wel gaan rekenen. We moeten ons best doen en hopen dat [McLaren] kleine problemen tegenkomt. Ik heb niet veel meer te verliezen, dus ik kan meer risico’s nemen dan mijn collega’s bij McLaren.

Raikkonen won twee jaar geleden als eerste de GP van Turkije, vorig jaar won zijn huidige teammaat Felipe Massa. Met nog zes races te gaan begint de Fin meer en meer te wennen aan zijn nieuwe team.

Het circuit lijkt op dat van Silverstone en Spa-Francorchamps, de aerodynamische efficiëntie geeft de doorslag. We rijden ook tegen de klok in, dat verandert niets aan de technologie maar het zorgt voor meer druk op de nek. Iedereen heeft de mond vol van bocht nummer acht. Het geen Eau Rouge maar hij is toch nog uitdagend.

Ik begrijp nu wat het verschil is tussen voor Ferrari rijden en voor andere teams: het evenwicht binnen het team. Wij focussen ons voor 100% op wat we moeten doen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter