Het uitstapje van Fernando Alonso in de wereld van de IndyCar was na 179 rondjes voorbij. Ook in Amerika werd de Spanjaard lastig gevallen door een ‘engine-gremlin‘ en moest de McLaren Honda Andretti voortijdig aan de kant worden gezet.

Tot dat moment was iedereen onder de indruk van de Formule 1-kampioen uit 2005 en 2006, die lang vertoefde in de top tien.

Na een ‘yellow flag’, omdat er tig auto’s als knikkers tegen elkaar klapten, stond er nog 21 ronden op de scorebord. Maar de spanning werd al snel weggenomen omdat de Andretti Honda kort na de ‘green’ bezweek.

Het was voor Honda geen dag om op terug te kijken met drie geplofte motoren. Gelukkig hield die van Sato het vol en kon de brokkenmaker van weleer een prestigieuze overwinning op zijn naam schrijven…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!