Alsof Kimi Räikkönen niet met de race in zijn maag zit, strooide Mercedes-coureur Lewis Hamilton nog wat zout in de wond.

De Brit faalde om zijn auto te laten werken en zag Vettel op 25 punten voorsprong komen in het kampioenschap. Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat Ferrari ervoor gekozen heeft om Sebastian Vettel te bombarderen tot absolute nummer 1 van het team, zo zou Auto Motor und Sport hebben opgetekend.

Hamilton denkt dat Ferrari expres Vettel de voorkeur heeft gegeven voor de ‘betere‘ strategie. Voor mij is het duidelijk dat Ferrari Vettel heeft gekozen als eerste coureur dit seizoen. Het is echt heel erg lastig om in Monaco als leider in de wedstrijd gepasseerd te worden, tenzij het team natuurlijk een andere favoriete auto heeft’.

Wat in Monaco gebeurde zal in de resterende races ook gebeuren, zo meent de Brit. Zodat Sebastian altijd het maximale uit de GP-weekenden kan halen en het kampioenschap kan winnen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!