IKWC: Belgie wint de Nations Cup

Phoenix, 05/08/2007

Vandaag werd de finale verreden van het Wereldkampioenschap Indoor Karting. Ondanks een paar tegenslagen in de voorrondes, waren de Belgen er toch in geslaagd om met 5 in de finale van 25 te raken. Hoewel er nog weinig kans was op de titel, kwam het team toch weer supergemotiveerd aan de start van de race.

Het was een finale in regel met veel strijd en positie-wissels, die volledig werd gedomineerd door Mathias Grooten. Het talent uit Turnhout, die in de derde ronde alle hoop op het kampioenschap verloor door een defecte kart, reed iedereen op 2 na op een volledige ronde, en wist ook nog eens de snelste ronde op zijn naam te zetten.
Met deze prachtprestatie wist hij niet alleen zichzelf op de derde plaats in het algemene klassement te katapulteren, maar bezorgde hij Talent Promotion Belgium ook nog eens de overwinning in het teamklassement, en een overwinning voor Belgie in de Nations Cup. Met slechts 6 deelnemers op 79, mag Belgie zich dus het komende jaar het beste indoorkart-land in de wereld noemen!
Bart Van de Vel moest echt alles uit zijn sterk onderstuurde kart persen om met de top mee te kunnen. Totaal uitgeput en licht gedehydrateerd wist hij toch ook in de finale nog een derde plaats uit de brand te slepen. Hiermee kwam hij in het algemene puntentotaal in principe gelijk met Mathias, maar omdat Mathias niet minder dan 3 zeges behaalde, werd Bart uiteindelijk vierde.
Ook Marc Viskens reed nog een schitterende finale. Hij moest starten vanop P23, maar wist na anderhalf uur als tiende over de meet te komen. Een belangrijk resultaat, omdat hij daardoor belangrijke punten voor belagers van Bart en Mathias kon afsnoepen.
De finale verliep minder goed voor Robin Borremans en Daan Vanhamme. Zij moesten beide opgeven met mechanische pech, maar kunnen toch terugkijken op een geslaagd WK met in de voorrondes een overwinning voor Robin en 3 podiums voor Daan.

Het doel van het team “een Belg op het podium” is dus gehaald, en zelfs overtroffen door ook nog eens de Nations Cup binnen te halen. Met 5 Belgen in de top-25 (en heel veel pech voor de zesde Belg) mogen we zeker trots zijn op het talent dat we in huis hebben.