P1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
Een heel emotionele race en een veelbewogen weekend. Het team heeft geweldig goed gewerkt in de laatste twee weken. We hebben zeker een stap voorwaarts gezet. De Ferrari was vandaag echter ook snel en in de laatste ronden heeft Kimi me zwaar onder druk gezet. In de eerste stint kon ik een kleine kloof slaan, maar in de laatste twee stints had ik een klein probleempje met het sturen. Daardoor kon Kimi me benaderen, waardoor ik een beetje zenuwachtig werd. Maar het team vertelde me door de radio dat alles in orde was, waardoor ik tot op het einde kon blijven pushen.

P2. Kimi Räikkönen (Ferrari)
Mijn doel vandaag was punten goedmaken ten opzichte van mijn drie naaste rivalen voor de titel. Ik ben daar niet in geslaagd en kan dus niet helemaal tevreden zijn. We wisten dat we konden rekenen op een goede auto wat betreft de racesnelheid. Dat bleek ook duidelijk in de paar gevallen waar ik vrije baan had, maar het volstond niet om te winnen. Wanneer je dicht bij een auto zit die ongeveer even snel is, is het heel moeilijk om in te halen tenzij die een fout maakt, en vooral op een circuit als dit. Ik heb tot het einde gevochten om te proberen te winnen maar ik had nooit een echte kans om Hamilton te passeren. We kwamen tegelijk binnen voor onze eerste stop en op dat moment werd de uitkomst van de race beslist door de hoeveelheid getankte benzine. Maar beetje bij beetje, naargelang er meer rubber op de baan kwam en er meer grip was, verbeterde mijn prestatie. Op sommige circuits hebben we duidelijk problemen in de kwalificatie. We moeten begrijpen waarom. Ik denk dat de situatie in de komende races zeker beter zou moeten zijn, te beginnen in Istanbul.

P3. Nick Heidfeld (BMW-Sauber)
Dit was een superrace voor mij. Ik stond voor de tweede keer dit jaar op het podium, en het podium was wat we dit seizoen ambieerden. Ik had een slechte start op de vuile kant van het circuit en verloor een plaats aan Kimi Räikkönen, maar zowel Lewis Hamilton als hij waren duidelijk sneller vandaag, dus een goede start zou niet veel veranderd hebben. Ik had wat moeilijkheden met de tweede en derde bandenset en het was niet gemakkelijk om tegen een geest te racen. Natuurlijk wist ik dat ik tegen Fernando Alonso racete, maar door de verschillende strategieën was hij nooit zichtbaar voor mij. We hebben vroeg in het weekend beslist om voor een driestopstrategie te gaan omdat de zachte banden moeilijkheden vormden. Ik heb ze alleen gebruikt in de laatste stint toen mijn auto vrij licht was en er veel rubber op de baan zat. Fernando was bijna overal sneller dan ik en heeft me onder druk gezet, maar hij heeft geen degelijke kans gekregen om me in te halen. Dat is hier namelijk heel moeilijk.

P6. Ralf Schumacher (Toyota)
De race was prachtig. Ik heb een goede start gemaakt en vocht voor de vierde plaats in de eerste bochten. De wagen was echt goed. In het begin was hij een beetje nerveus maar we hebben de voorvleugel aangepast en dan was het in orde. Na de eerste pitstops hebben we verschillende strategieën gezien van sommige teams. Wij zijn voor een tweestopper gegaan en ik denk dat we d ejuiste beslissing hebben genomen. Het was jammer dat we redelijk wat tijd hebben verloren toen we verder in de race achter Heidfeld uitkwamen, maar drie punten blijft goed voor het team. We hebben ze nodig en nu ziet het er voor ons goed uit voor de rest van het seizoen. Het is mijn beste resultaat van het seizoen en daar ben ik blij mee.

P13. Felipe Massa (Ferrari)
Het was een vreselijke race; er zijn geen andere woorden om het te beschrijven. Bij de start kon ik een aantal wagens inhalen maar bij het uitrijden van bocht 1 ben ik weer wat plaatsen kwijtgespeeld. In de volgende bocht probeerde ik dan voorbij Wurz te gaan, maar toen ik breed ging passeerde Sato me bijna. Op dat moment is alle hoop die ik had in rook opgegaan. Ik had een heel zware auto en elke keer dat ik dicht bij een andere auto probeerde te komen, verloor ik neerwaartse druk. Het was een weekend om gauw te vergeten maar ik ben mijn vertrouwen niet verloren. We weten dat we een goede auto hebben en we moeten zo snel mogelijk weer winnen, te beginnen in Turkije. We mogen niet opgeven.

P18. Rubens Barrichello (Honda)
Vandaag hadden we gewoon geen snelheid en ondanks het feit dat ik zoveel mogelijk pushte, kwam er niets uit de wagen. De race begon slecht toen ik naar de buitenkant werd geduwd bij het uitgaan van bocht 2 en achteraan het veld belandde. Op dit circuit is inhalen zo goed als onmogelijk, dus dat was ongeveer het verhaal van mijn race. Iedereen in het team voelt de pijn op dit moment. We weten hoe slecht de situatie is maar we moeten positief blijven en er in de pauze aan blijven werken om wat verbeteringen te vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter