Honda heeft zijn nieuwe windtunnel officieel geopend in de fabriek in het Engelse Brackley. De windtunnel werd geopend door Alistair Darling (staatssecretaris van handel en verkeer) en Shigeru Takagi (de president van Honda Europa) en heeft ruim 36 miljoen euro gekost. In de nieuwe windtunnel kan een RA106-chassis op ware schaal ge�valueerd worden.
Takgi: “Deze faciliteit toont nog maar eens onze verbintenis met het Verenigd Koninkrijk aan, met de autosport en onze toewijding aan dit soort ontwikkelingswerk. Als je in de F1 wereldkampioen wil worden, heb je een goede infrastructuur nodig. Vandaar dat wij hebben ge�nvesteerd in deze windtunnel in Brackley. “
“De windtunnel die ik hier open is een perfect voorbeeld van de samenwerking tussen Britse en Japanse bedrijven.  “ voegt Darling aan.
De windtunnel kan een snelheid van tachtig meter per seconde genereren, dat komt overeen met 290 km/u.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!