De FIA heeft het hoger beroep van McLaren tegen de uitslag van de Braziliaanse Grand Prix verplaatst van Parijs naar Londen. Dat heeft de Internationale autosportbond vandaag bekend gemaakt.

De hoorzitting was voorzien voor komende donderdag in Parijs, maar wegens de aangekondigde staking van het openbaar vervoer in Parijs zal de hoorzitting verplaatst worden naar Londen. De datum en tijd van de hoorzitting worden niet gewijzigd.

Het hoger beroep buigt zich donderdag over het hoger beroep dat McLaren heeft ingediend tegen de beslissing van de Braziliaanse stewards om BMW-Sauber en Williams geen straf op te leggen voor het rijden met te koude brandstof.

Het hoger beroep kan belangrijk zijn voor de uitkomst van het kampioenschap. Lewis Hamilton eindigde zevende in Brazilië, achter Nico Rosberg en de BMW-Sauber coureurs Kubica en Heidfeld. Mochten zij alsnog gediskwalificeerd worden wordt Hamilton alsnog wereldkampioen. Het ligt echter meer voor de hand dat alleen de teams hun behaalde punten van Brazilië zullen moeten inleveren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *