Na het slechte resultaat in Melbourne van Ferrari, domineerde Kimi Raikkonen de Grand Prix van Maleisië. Voor titelrivaal McLaren verliep het net andersom. De Zilverpijlen waren oppermachtig in de seizoensopener, maar kwamen in Sepang niet verder dan een derde en vijfde plaats.

Dit gevecht zal het hele jaar duren. schrijft Raikkonen in een column op zijn persoonlijke website. Zoals ik voor het seizoen al zei, het seizoen is erg lang. We zijn net begonnen en niemand kan zeggen wat er gaat gebeuren. Het zal erg spannend worden.

Het is duidelijk dat we een goede wagen hebben. Als alles goed werkt, hebben we de snelheid om een Grand Prix te winnen. vervolgt de regerend wereldkampioen. Nu is het alleen zaak dat we de prestaties in de kwalificatie nog verbeteren. Een goede kwalificatie helpt ons al een hele stap vooruit in de race.

De Fin geeft toe dat het een gemakkelijke overwinning was in Sepang: Het was een gemakkelijke zege. We hebben op het einde de auto en de motor gespaard voor de volgende race (Bahrein, red.). Ik had nog veel sneller kunnen gaan, maar dat was niet nodig. In 2003 pakte ik mijn eerste overwinning ook in Maleisië. Ik herinner me dat het toen ook makkelijk ging. Dat toont aan als de auto in orde is, ik me heel goed voel op het circuit van Sepang.

Raikkonen staat samen met Nick Heidfeld op de tweede plaats in het rijderskampioenschap met elf punten, drie punten achter leider Lewis Hamilton.