Regerend wereldkampioen Fernando Alonso heeft gisteren flink uitgehaald naar zijn team. De Renault-rijder uitte zijn ongenoegen over een gebrek aan steun van zijn team. De Spanjaard vertelde dat hij nooit de volledige steun kreeg, ook niet toen hij voor het kampioenschap streed. Veel mensen dachten altijd dat Alonso de voorkeur had bij de Franse renstal, maar Alonso beweert nu het tegendeel.

“In de jaren dat ik er ben, hebben ze me nooit echt geholpen.  “ geeft Alonso een sneer naar zijn team “Ik heb het allemaal zelf gedaan. Bij tests vroeg ik soms om bepaalde dingen, maar dat werd gewoon genegeerd.  “ Dat de WK-leider met deze uitspraken de sfeer binnen het team geen goed zal doen, deert hem niet: “Mijn eigen toekomst is belangrijker dan de sfeer in het team.  “

Teambaas Flavio Briatore reageerde met onbegrip over deze uitspraken: “Ik begrijp er niks van. Misschien is hij vergeten hoe vaak hij met ons heeft gewonnen. Wellicht is hij ook vergeten dat ik de enige was die in hem geloofde toen niemand hem kende.  “

Eind dit jaar verlaat Fernando Alonso de Franse renstal, volgend jaar gaat hij aan het werk bij McLaren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!