AlbersAlbersChristian Albers heeft vandaag niet echt lang in z’n wagen gezeten. De Nederlander werd er na amper een paar bochten uitgetikt door de Super Aguri van Yuji Ide. Die reed Albers aan toen hij hem voorbij wou gaan. Albers werd de lucht in geslingerd, ging een paar keer over de kop en kwam ondersteboven stil te staan in de grindbak.

“Je ziet dat de Aguri rijders te veel risico’s nemen tijdens de eerste rondjes van de race. De enige reden waarom deze crash voorviel was het domme risico dat Ide nam. Gelukkig heb ik niets. Crashes zoals deze tonen aan hoe veilig de Formule1 wagens tegenwoordig zijn.”

De crash betekende ook het einde van de race voor Ide. Die bereikte nog de pits maar gaf er een rondje later de brui aan en vormde de GP om tot een testsessie voor z’n werkgever. Speculatie over de toekomst van de nieuwste Banzai rijder kan vanaf nu van start gaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter