Ondanks de matige vijfde plaats in de GP van Maleisië blijft Lewis Hamilton strijdvaardig voor de toekomst.

We moeten vorderingen maken om ons beter te kunnen kwalificeren op dit circuit, maar ik hou vandaag een beter gevoel over aan deze race dan vorig seizoen.

De jonge Brit kende heel wat tegenslag dit weekend. Door een gebrek aan communicatie met het team in de kwalificatiesessie hinderden beide Mclarens de laatste snelle ronde van Alonso en Heidfeld. Zowel Hamilton als Kovalainen werden vijf plaatsen achteruit gezet op de startgrid en moesten tevreden zijn met plaats acht en negen.

Nochtans wist Hamilton zich al na één ronde op plaats vijf te settelen, maar de youngster geraakte niet voorbij de Red Bull bolide van Mark Webber.

Ik kon heel lang aandringen bij Mark, maar wanneer je achter iemand zit, is het extreem moeilijk om in te halen, ook al ben je dan veel sneller.

Bovendien verloor de Mclarenpiloot veel tijd tijdens zijn eerste pitstop nadat er problemen waren om het rechtervoorwiel te vervangen.

Mark reed fantastisch, maar tot die bizarre pitstop, had ik zeker uitzicht op die derde podiumplaats.

Ik weet niet juist wat het probleem was. We zullen het verder moeten onderzoeken, maar ik denk dat we een nieuw wielpistool nodig gaan hebben, zei Hamilton.

Hamilton kon zich nog in de race knokken, maar in een zinderende slotfase kwam zijn Mclaren een fractie tekort om de vierde plaats van Trulli’s Toyota in te nemen.

Ik ging tot het uiterste om dat extra punt binnen te halen en geloofde er echt nog in, maar Jarno deed het uitstekend, aldus Hamilton.

Met zijn vijfde plaats ziet Lewis Hamilton zijn voorsprong op Kimi Raikkonen herleidt worden tot drie puntjes. Nick Heidfeld volgt op veertien punten.

Zonder die straf, denk ik dat er een tweede plaats in zat, maar dat is racen en dat zijn de regels nu eenmaal. We moeten vooruit kijken naar de volgende race, we staan nog steeds aan de leiding.

De betrouwbaarheid van de wagen is fantastisch, ik kon de hele race blijven aandringen werd nog bijna vierde.

Hamilton hoopt op meer geluk in Bahrein, waar de volgende GP gereden zal worden.

In Bahrein zullen we terugslaan. Vorig jaar waren we daar al snel en ik denk dat we dit jaar opnieuw de wagen hebben om snel te zijn.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *