Voor Lewis Hamilton staat komend weekend een speciale race op de kalender, namelijk zijn thuisrace. De McLaren zal de race rijden voor een uitverkocht huis en zal dus op de massale steun van de fans kunnen rekenen. De 23- jarige Brit, die vorig jaar als derde finishte nadat hij vanaf pole gestart was, wil dit jaar nog beter doen en winnen.

Racen in je thuisrace is iets heel speciaal, je voelt de steun van een complete natie achter je. zei Hamilton, die momenteel vierde staat in het kampioenschap. De enorme steun van mijn fans zorgt ervoor dat ik erop gebrand ben om een goed resultaat voor ze neer te zetten. Het kan je net wat meer vertrouwen geven en je op die manier net een paar tienden van een seconde sneller maken. Vorig jaar voelde ik een immense steun van de tribunes en dat maakte het een stuk gemakkelijker om het weekend door te komen.

Elke rijder is er op gebrand om zijn thuisrace te winnen. gaat de Brit verder, die zegt dat winnen in Silverstone het hoogtepunt van zijn carrière zou zijn. Mijn doelen waren dat ik ooit de openingsrace, in Monaco en mijn thuisrace wilde winnen. De eerste twee heb ik dit jaar gewonnen, nu ben ik klaar om komend weekend mijn thuisrace te winnen.