Met slechts een 15de en 16de plaats in Frankrijk is er nog héél wat werk voor Williams-Toyota. Maar op de 3-daagse test in Silverstone hebben ze volgens Nico Rosberg wat verbeteringen kunnen aanbrengen. We hebben nog steeds veel werk voor de boeg om mee te kunnen strijden met de andere teams. Daarom hebben we vorige week uitvoerig getest in Silverstone. We hebben heel wat vooruitgang geboekt waardoor we de volgende races toch sterker voor de dag kunnen komen. Williams won in 1979 hun eerste Grote Prijs in Silverstone. Het is altijd leuk om hier te racen voor ons thuispubliek. Ik vind Silverstone een leuk circuit en ik denk dat we het stukken beter zullen doen dan in Frankrijk!

Kazuki Nakajima: Ik kijk écht uit naar deze race, niet alleen omdat het de thuisrace van Williams is maar ook omdat ik het als mijn tweede thuisrace ervaar, daar ik al een eind in Engeland woon. We hebben vorige week uitvoerig getest op Silverstone waar we héél wat konden voorbereiden voor deze Grote Prijs, wat belangrijk was na onze race in Magny-Cours. Voor het eerst dit jaar hoop ik om enkele vrienden vanuit Oxford naar de race te kunnen meebrengen. Dat, en ook de mogelijkheid om naar huis te kunnen rijden in plaats van het vliegtuig te nemen, maakt dit een leuke afwisseling.

Sam Michael: Van een high speed eerste sector naar een low speed derde sector maakt dat Silverstone een nogal variërende layout heeft. Zo’n variatie maakt het voor de coureurs en ingenieurs een uitdaging om de perfecte set-up te vinden en de daar bijhorende snelste ronde.

By peter