Lewis Hamilton is niet van plan McLaren ooit nog te verlaten voor het einde van zijn carrière. Dat heeft hij gezegd in een nog te publiceren interview van het Duitse tijdschrift Auto, Motor und Sport.

De 23-jarige Brit kwam vorig seizoen met een knal binnen in de paddock, en begin dit jaar werd bekendgemaakt dat hij een contract heeft tot en met 2012. Ik ben van plan om heel mijn carrière voor McLaren te rijden, aldus Hamilton.

Ik heb een zeer goed contract en ik zou het heel mooi vinden als de samenwerking nog langer duurt dan dat. Vanwaar de grote vreugde? De vice-wereldkampioen vervolgt: Het team neemt veel druk af van de schouders van haar rijders. Het is zoals een grote familie voor mij – ik werk al met hen samen sinds 1997.

Nochtans loopt het dit jaar niet allemaal even voorspoedig als vorig jaar. In 2007 stond Hamilton nu aan de leiding van het wereldkampioenschap, nu staat hij vierde op 10 punten van WK-leider Felipe Massa.

Toch laat Hamilton de hoop nog niet varen. Hij vindt zelfs dat hij nu minder onder druk staat. Zelfs na een extreem slecht weekend moet je je daar snel over kunnen zetten. Je moet leren uit je fouten en dan gewoon verder doen. Ik was verbaasd over hoeveel druk ik mezelf oplegde in het begin van dit seizoen. Nu zeg ik gewoon tegen mezelf: ‘Hey, het jaar is nog lang. Gebruik je energie voor de volgende race en niet voor de vorige’, besloot hij

Wij zijn vooral benieuwd hoe Fernando Alonso denkt over die familiale sfeer bij McLaren…

By peter