De zomer is de klassieke periode waarin het ‘Silly Season’ begint. U kent het wel: het is komkommertijd en diverse media werken zich in het zweet om toch maar over iets te kunnen berichten, al gaat het om een rijderswissel van Kimi Räikkönen naar Force India.

Anno 2008 is dat niet anders. Dit weekend stak een leuk gerucht de kop op over David Coulthard en zijn werkgever Red Bull. De Schot is inmiddels 37 jaar oud en is daarmee de oudste rijder van het F1-veld. Het moment waarop hij de helm aan de haak hangt, kan dus niet veraf meer zijn, en bovendien heeft hij slechts een éénjarig contract bij zijn huidige renstal.

Na geruchten dat hij volgend seizoen als co-commentator zou optreden bij de F1-verslaggeving van de BBC, werd nu een andere koers ingeslagen: David Coulthard zou volgend seizoen in actie komen als teambaas van Red Bulls tweede team, Toro Rosso. Dat team staat namelijk voor de helft te koop, en het gerucht wordt kracht bijgezet doordat het vijfsterrenhotel van Coulthard (Hotel Columbus in Monaco) eveneens op de markt staat en dus voor het nodige kapitaal kan zorgen.

Toch houdt Coulthard, eenmaal tweede en viermaal derde in het wereldkampioenschap, de boot nog even af. Ik zit in het midden van een F1-seizoen en ik heb een aantal duidelijke plannen voor de toekomst, maar dit hoort daar momenteel niet bij, zei hij in de Britse krant The Times. Je kunt niet recht van de basisschool naar de universiteit en het zou arrogant zijn om te denken dat ik recht vanuit een F1-wagen naar de positie van teambaas kan gaan.

Over het financiële plaatje vond hij het minder nodig om bescheiden te blijven: Het team aankopen zou geen probleem zijn. 200 milioen dollar per jaar vinden om het te onderhouden wel.

Stel dat Coulthard het team toch zou kopen, zou hij er dan weer een jaarlijkse gewoonte van maken om voor het seizoen te verkondigen dat hij wereldkampioen zal worden?

By peter