Lewis Hamilton heeft aangegeven ‘geschokt’ te zijn door de teamorder die het team aan hem uitdeelde tijdens de Hongaarse Grand Prix. Hamilton negeerde de order en zodoende pakte hij de derde positie. Teamgenoot Nico Rosberg kwam dankzij de actie niet verder dan de vierde plek.

Het zou vooraf een lastige middag worden voor Hamilton. Na vanuit de pitstraat gestart te zijn, en in de tweede bocht van de baan te raken leek het helemaal een beroerde middag te worden voor de Mercedes coureur. Echter, het wisselen van Intermediates naar de droogweerbanden en de verschillende Safety Car fases zorgen ervoor dat Hamilton zelfs voor Rosberg komt.

Op het moment dat het team Hamilton vraagt Rosberg te laten passeren moet Rosberg nog nog naar de pits voor verse banden. Wanneer Hamilton hem voorbij had gelaten, had Rosberg kunnen uitlopen en wellicht op het eind (op de verse banden) een gooi kunnen doen naar de zege. Hamilton dacht daar echter anders over en koos er voor om Rosberg niet voorbij te laten, voor hem te finishen en zodoende een aantal punten in te lopen in de strijd om het wereldkampioenschap.

Dat hij één stop meer moest maken dan mij betekent niet dat we niet in dezelfde race zitten. Als ik hem voorbij had laten gaan, dan had hij kunnen uitlopen en na zijn pitstop kunnen proberen om me te passeren. Ik was erg geschokt toen het team me vertelde dat ik hem voorbij moest laten. Hij was niet dichtbij genoeg om me in te halen. Ik had ook niet kunnen liften en daarmee tijd verliezen op Fernando Alonso en Daniel Ricciardo. Aldus Hamilton na de race.

Mercedes gaat dus de zomerstop in met een, vergeleken bij de rest van het seizoen, slecht resultaat. Het zal de rest van het seizoen enorm interessant worden om te zien hoe deze broederstrijd zich verder ontvouwt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!