De Britse krant The Times heeft een “wetenschappelijke” manier gevonden om sportmensen te rangschikken volgens grootste verliezers. Via “nabijheid van glorie”, “aantal kansen op glorie”, “nationale verwachtingen”, “sterkte tegenover andere Britten in de sport” en “hoe goed iemand terugkomt na verlies” stelde de krant een top 50 op van de grootste Britse Losers.

Lewis Hamilton eindige op plaats 14 met 68%. Volgens de krant beleefde Hamilton het perfecte debuutseizoen en kwam hij slechts twee punten tekort om de titel te pakken. Op een bepaald moment stond hij twaalf punten voor de rest maar een desastreus slot besliste er anders over.

Toch bestaan er nog grotere Britse Losers in de F1. Neem nu Nigel Mansell, hij kwam uit op een achtste plaats maar de absolute topper was Stirling Moss met een tweede plaats (een ironie die menig F1 fan niet zal ontglippen). De man die Wimbledon ging winnen maar het nooit deed, Tim Henman, was met 92% de grootste Britse Loser.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter