Op ons forum loopt momenteel een poll over de motorbevriezing tot 2018 en één ding is alvast glashelder: de F1 fans lopen niet echt “warm” voor een bevriezing. Tot nu toe brachten tweeëntwintig leden een stem uit in het onderwerp en geen enkele ervan stemde voor.

Ik vind dit vooral erg voor de minder sterke teams, Zei Ferrari 2007. Ik snap het niet, het is gewoon de hele sport 10 jaar lang blokkeren en alles op aerodinamica zetten terwijl men laatst nog van al die vleugeltjes af wilde!

Ook het verlies van technische superioriteit zit veel mensen hoog, Schumi Nr1. bijvoorbeeld. Deze sport staat bekend voor het ontwikkelen van diverse onderdelen en dit mag niet verloren gaan. Wie weet wordt de F1 binnen enkele jaren voorbij gestoken door mindere raceklasses, het zou de sport geen goed doen.

Ik begin het stilaan gewoon te worden dat de FIA met zo’n stomme regels afkomt, Zei Robbert.

Der Mika vreest dat de F1 een unieke kans mist om de motor van de toekomst te ontwerpen.

Ik denk aan hybride motoren, waterstof- of elektrische motoren. Dit zou zowel goed geweest zijn voor het imago van de F1 als voor de fabrikanten die deze motoren realiseren. En natuurlijk niet vergeten dat deze technologie ook weer z’n weg zou vinden naar onze eigen wagens.

De Formule 1 is een sport die leeft van competitie. Niet alleen sportief, maar vooral technisch. Als de motorenleveranciers geen eer kunnen halen in het maken van de beste motor (om daar dan veel reclame rond te maken als het lukt), zullen ze de F1 niet aantrekkelijk vinden en de sport één voor één verlaten.

Heb je ook een mening over de bevriezing van de motortechnologie? Laat dan iets weten op ons forum!

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter