Vooraf gaand aan het raceweekend in Monza hebben er zich opnieuw een aantal rijderswisselingen voorgedaan. Sommigen ingegeven door het gelijktijdige raceweekend in de World Series by Renault, anderen door fysiek ongemak. Een overzicht hieronder

MP Motorsport wisselt na het slecht verlopen weekend in België de hele rijdersbezetting. Oliver Rowland moet dit weekend zijn voorsprong in de F3.5 verdedigen in Silverstone, dus zal Rene Binder voor hem instappen. De Oostenrijker raakte door een bacteriële infectie in Hongarije zijn zitje bij Trident kwijt, maar is nu dus weer voldoende hersteld.

Daniel de Jong zal worden vervangen door Meindert van Buuren. De man uit Rockanje heeft al eens in de AutoGp voor MP Motorsport gereden, maar Monza zal zijn debuut in de GP2 zijn.

Ook nieuw in de GP2 is Yann Mardenborough. De Britse “Gamer turned Racer” reed voor Carlin al in de GP3 en scoorde voor hen vorig jaar een podium in Barcelona, maar nu zal hij Sean Geleal vervangen die ook start in de F3.5.

De derde debutant is Patric Niederhauser. De Zwitser reed drie jaar GP3, maar moest zich dit jaar tevreden stellen met de Lamborghini Super Trofeo om zijn conditie op peil te houden. Lazarus geeft hem een kans in Monza.

Tot slot keert Niederhauser’s landgenoot Simon Trummer terug in het veld. Trummer stapt in bij Hilmer in de plaats van Nick Yelloly, die in de F3.5 aan de start komt voor Lotus Charouz


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!