1. Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) – 1:16:550
We zijn het weekend goed begonnen op dit zeer uitdagende circuit. In de eerste sessie konden we maar een beperkt aantal ronden rijden doordat de baan heel vies was. Ik gebruikte daarom maar één setje banden, maar bleef desondanks toch de snelste te zijn! In de tweede training heb ik vooral gekeken naar de banden en de remmen. Ik denk nog niet dat we hier in Canada net zo demoinant kunnen zijn als in Monaco, hoewel de condities en alle voortekenen voor ons goed zijn.

2. Felipe Massa (Ferrari) – 1:17:090
Het asfalt was vandaag in het begin erg glad en dat maakte het lastig om aan de auto te werken. We hebben onzelf veel verbeterd, maar er is nog veel te doen. Aan het eind wist ik nog op nieuwe banden nog een competitieve tijd neer te zetten, wat veelbelovend is voor de rest van het weekend. Ik denk wel dat we om de pole kunnen strijden, maar we weten pas morgen waar we ten opzichte van de andere teams staan als iedereen met dezelfde brandstofhoeveelheid rijdt. De strategie zal hier een belangrijke rol spelen.

3. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – 1:17:307
Ik heb vandaag voor het eerst over dit circuit gereden en ik moet zeggen dat ik enorm genoten heb. Ter voorbereiding heb ik in Engeland veel tijd in de simulator doorgebracht en enkele oude races bekeken, maar zelf racen is toch even iets anders. Tijdens mijn trainingen heb ik gewerkt aan de afstelling, de banden en de remmen. We hebben geen problemen ondervonden en alles ziet er goed uit.

4. Kimi Raikkonen (Ferrari) – 1:17:515
Het is moeilijk om iets te kunnen zeggen, omdat de baan vandaag gladder was dan we hadden verwacht.  Gelukkig verbeterde de grip ‘s middags wel. We hebben ons programma afgerond en nu moeten we de data bestuderen om te kijken hoe we ons kunnen verbeteren. We moeten er wel rekening mee houden, dat de baancondities de komende twee dagen nog zullen verbeteren.

7. Rubens Barrichello (Honda) – 1:18:108
Het team heeft vandaag fantastisch werk verricht door de wagen de hele dag te verbeteren. Ik ben heel tevreden over de geboekte vooruitgang. De balans van de auto is nog niet helemaal zoals ik het wil hebben, Maar verder denk ik dat we met opgeheven hoofd mogen uitkiken naar de rest van het weekend.

10. Takuma Sato (Super Aguri-Honda) – 1:18:309
Het was een bemoedigende dag. We hadden in het begin hadden wel veel moeite met het vinden van grip, doordat de baan nog erg stoffig en vies was, maar in de loop van de dag verbeterde de situatie op de baan. Tegen het einde van de eerste sessie had ik een redelijk goed idee van hoe ik mijn afstelling wilde hebben. Volgens mij staan we er goed voor.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!