P1. Fernando Alonso (Renault) – 1:48.454

We hebben vandaag een mooie vooruitgang kunnen boeken met de afstelling van de wagen, maar de omstandigheden hebben ons niet toegelaten om ons volledige programma af te werken. Dit is niet zo erg omdat de situatie voor alle teams hetzelfde is en we morgen nog de laatste oefensessie hebben om ons voor te bereiden op de kwalificatie. Ik maak me dus niet al te veel zorgen.

P2. Felipe Massa (Ferrari) – 1:48.504

Het was een ongewone dag door het veranderende weer. Over het algemeen ben ik tevreden over het werk dat we op drie uur tijd verricht hebben. De auto werkt goed en antwoordt positief op de veranderingen die we gemaakt hebben aan de afstelling. We hebben verschillende oplossingen geprobeerd en nu moeten we de data bestuderen om de juiste conclusies te trekken. De banden werkten zoals we hadden verwacht: de zachtere band lijkt het beter te doen. Ik denk dat we in de juiste richting gaan.

P3. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) – 1:48.740

In wisselvallige omstandigheden zoals deze namiddag, kun je niet veel te weten komen over de afstelling. Er is echter wel een groot risico als je de controle over het stuur verliest. Toen het asfalt vochtig was, waren de kerbstones extreem glad – bijna als ijs. We hebben ons deze middag dus niet gehaast om buiten te komen totdat de baan opdroogde. Door de regen is het moeilijk om te weten waar iedereen staat, maar onze tijden in beide sessies laten zien dat we competitief zijn.

P5. Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1:49.328

Toen ik van de baan ging in Bocht 9, raakte ik de kerbstone die vrij glad was door de regen. Ik begon te spinnen en raakte de muur. Jammer genoeg brak niet alleen de achtervleugel af, maar werd ook de bodemplaat beschadigd en dat kon niet op tijd gerepareerd worden. Jammer, want daarvoor had ik al wat tijd verloren toen het net begon te regenen wanneer ik op nieuwe banden naar buiten ging. Hopelijk is er morgenvroeg geen regen zodat ik constanter kan rijden op het droge. Vanmorgen was de wagen op een paar elektrische problemen na niet slecht. Morgen zullen we zien wat we kunnen doen. Het weer wordt natuurlijk een sleutelfactor.

P8. Adrian Sutil (Force India-Ferrari) – 1:49.585

Op het einde van de sessie heb ik een goeie ronde kunnen rijden en nu hebben we tenminste een idee van de balans in deze omstandigheden. Vanmorgen was het in orde maar we hebben de laatste paar minuten van de sessie niet kunnen rijden door een kapotte schokdemper, zodat we de tijd van de eerste run niet konden verbeteren. We hebben gelukkig nog wat meer banden kunnen gebruiken na de middag, maar dan begon het jammer genoeg te regenen en was het moeilijk te oordelen of we konden rijden of niet.

P20. Mark Webber (Red Bull-Renault) – 1:51.640

De eerste sessie was degelijk. We hebben veel gereden, met het oog op de wisselvallige omstandigheden die we in de namiddag verwachtten. Na de middag hebben we één keer gereden, maar toen ik nog een keer buiten kwam, maakte ik jammer genoeg een fout in de out lap op koude banden. Dat kon ik in Bocht 8 niet herstellen, dus schoof ik door het grind en beschadigde zo de wagen. Morgen zullen we er weer staan.

By peter