Volgens het management van Christian Klien staat de jonge coureur niet meer onder druk bij zijn team. Red Bull had tot voor kort een deadline opgelegd aan de 23-jarige Oostenrijker, omdat hij volgens hen ondermaats presteerde. Men verwachtte dat hij het minstens even goed zou doen dan zijn teamgenoot David Coulthard, die eind mei in Monaco zijn team het eerste podium ooit bezorgde. Coulthard zou intussen al zijn contract verlengd hebben, Klien nog niet. Maar volgens het Red Bull-team is er nu geen druk meer om hun rijders voor 2007 bekend te maken.

Klien was onlangs nog afgereisd naar het Oostenrijkse Salzburg voor een gesprek met teameigenaar en miljardair Dietrich Mateschitz, en hij vertelde aan motorline.cc : Er is geen deadline ingevoerd als het op vlak van de coureurs aankomt. Dat is uitstekend nieuws voor mij, nu kan ik me volledig concentreren op de volgende races. Ook zou het team in Duitsland gebruik maken van de zogenaamde naadloze versnellingsbak, die de wagen twee tienden tijdswinst zou moeten opleveren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter