Nigel Tozzi, de advocaat van Ferrari, heeft gisteren gepleit dat het smerig zou zijn mocht McLaren via het beroep alsnog aan de rijders titel komen. Volgens Tozzi zou het niet rechtvaardig zijn mocht Kimi Raikkonen z’n titel verliezen.

Het zou de sport ook zware schade toebrengen, de fans zouden waarschijnlijk denken dat een smerige truck van een advocaat voor de titel heeft gezorgd in plaats van de prestaties op de baan.

McLaren heeft zelf altijd gezegd dat het kampioenschap beslist moet worden op de baan en niet voor de rechter.

Meneer Hamilton, waarschijnlijk de enige die gedient is met een diskwalificatie, heeft zelf gezegd dat hij het kampioenschap zo niet wil winnen. Norbert Haug, de baas van Mercedes Motorsport, heeft gezegd dat McLaren niet in beroep gaat om het kampioenschap te krijgen. Martin Whitmash zei [woensdag] in een interview dat het daar niet om ging.

Men zou dan ook kunnen stellen dat McLaren zich beschamend hypocriet, en zonder integriteit gedraagd. Misschien moeten we hen aan hun woord houden, als wat ze willen duidelijk is en dan moeten ze dat krijgen maar geef hen de titel niet cadeau.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter