Een fout in de kwalificatie bij McLaren bezorgde Raikkonen de eerste pole van het seizoen. De pole leverde de Fin wel een groot nadeel op, want nu moest hij tijdens de race vroeger naar binnen dan gepland.
 Het oorspronkelijke plan van het Britse team was om Raikkonen met weinig benzine de kwalificatie te laten beginnen, maar door een fout bij het bijtanken ging er nog wat minder benzine in dan gepland. Hierdoor kon de Fin maar tien ronden rijden, in plaats van twaalf zoals zijn concurrenten deden.
Door de fout wist Raikkonen wel de pole te veroveren, maar moest hij tijdens de race al in de tiende ronde binnen. Om eerlijk te zijn, ik kan niet ontkennen dat we wat problemen hadden in de kwalificatie. We hadden niet genoeg bijgetankt. aldus Raikkonen. Daarom waren we verplicht om de pole te halen, anders zouden we opgehouden worden in de race. Dat lukte gelukkig. Ook na mijn vroege pitstop zat ik niet in het verkeer. Gelukkig maar, want de banden zaten echt op de limiet.
Uiteindelijk werd Raikkonen derde op de Hockenheimring.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *