Crash USGPCrash USGPDe FIA roept artikel 7.5 van het Concorde akkoord aan om de Technical Working Group te vragen hoe de bochtensnelheid verlaagd kan worden volgend jaar. De organisatie zal drie voorstellen op tafel leggen en het is aan de werkgroep om binnen de vijfenveertig dagen één van de voorstellen te kiezen. Slagen ze daar niet in, dan zal de FIA zelf een beslissing nemen.

Ondanks het feit dat de wagens nu uitgerust zijn met een 2.4 liter V8 motor, die 200 pk minder levert, ligt de snelheid in de bochten hoger dan vorig jaar. De FIA hoopt met de voorstellen en de terugschakeling naar slechts één bandenleverancier de wagens terug een pak veiliger en de races competitiever te maken.

De laatste keer dat artikel 7.5 werd aangeroepen om wijzigingen door te voeren was bij de invoering van de V8 motor.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *