Ross BrawnRoss Brawn is blij dat de GP van Monaco nog meer dan een maand weg is. De technische directeur zei tegen Auto Motor und Sport dat mocht de GP er nu aankomen Ferrari een probleem had. De 248 F1 kan namelijk niet genoeg grip uit de voorste Bridgestone banden krijgen.

Een mogelijke oplossing zou zijn om met meer vleugel vooraan te rijden, maar dan verliest het team balans achteraan. Dat kunnen ze oplossen door achteraan wat meer vleugel te steken, wat dan weer voor minder snelheid zorgt.

Toch lijkt dat een mogelijke tussenoplossing omdat de 248 F1 de snelste wagen was in Imola. Michael Schumacher ging 7 kilometer per uur sneller door de Tamburello chicane dan Fernando Alonso en bracht zijn wagen op die manier als eerste naar de geblokte vlag. De jongens in Maranello hebben nog tot 28 mei om een oplossing te vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!