Fernando Alonso won zondag al voor de vierde keer op rij en vergroot zijn voorsprong in het rijderskampioenschap tot 25 punten op titelrivaal Michael Schumacher. Ondanks de grote kloof tussen beide rijders denken ze er bij Ferrari niet aan om de handdoek in de ring te gooien: “We zullen blijven vechten om dat Franse team te verslaan!  “ klinkt het strijdlustig.

“Ik ben gek van cijfers en statistieken.  “ aldus teambaas Jean Todt. “Er zijn nog negen races te gaan en volgens de statistieken maken wij nog altijd kans op de wereldtitel. We zullen blijven vechten! Door ons uiterste best te doen, kunnen we zeker nog races winnen en onze positie in het klassement verbeteren. Ik geloof er nog in.  “

Ook Michael Schumacher weigert om op te geven en zegt te blijven aanvallen: “De tweede helft van het seizoen beginnen met een achterstand van 25 punten is verre van ideaal, maar het is ook geen hopeloze situatie. Daarom zullen we zeker niet opgeven, maar blijven aanvallen. Alles is nog mogelijk.  “

Met nog eens zes zeges zou Renault-coureur Fernando Alonso rekenkundig gezien tijdens de Grand Prix van Itali� (de thuisrace van Ferrari) wereldkampioen kunnen worden. Het rode team weet dus wat hen te doen staat.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *