Volgens McLaren-coureur Lewis Hamilton zijn McLaren en Ferrari aan elkaar gewaagd. Met nog twee weken voor de seizoensopener in Australië is de 22- jarige Brit vol vertrouwen voor zijn tweede Formule 1- seizoen.

Vorig seizoen had Ferrari misschien een voorsprong van drie of vier tienden per ronde. aldus Hamilton. Dit jaar hebben ze opnieuw een snelle auto, maar wij zijn zeker niet minder. Onze auto is gelijkwaardig.

Ik vond het een beetje vreemd dat Ferrari niet aanwezig was bij een aantal tests waarbij alle andere teams wel aanwezig waren. Ik denk dat de testresultaten van Barcelona een goede graadmeter zijn waar de teams staan. Ik denk dat het dit seizoen veel dichter bij elkaar zal zitten dan vorig seizoen.

De vice-wereldkampioen zegt minder druk te voelen dan vorig jaar: Ik sta nu misschien onder een grotere druk, maar zo voelt het voor mij niet aan. Vorig jaar moest ik me echt bewijzen. De pers vroeg zich af of ik wel klaar was voor de Formule 1, zelfs mensen binnen het team hadden hun twijfels. Ik was snel tijdens de tests, maar racen is nog iets anders. Sommige mensen wachten gewoon op het moment waarop het fout gaat voor iemand.

Daarom zal het dit jaar allemaal iets makkelijker worden voor me. Mensen weten nu hoe goed ik kan rijden en de Formule 1 is geen onbekende wereld meer voor me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *