Ferrari-directeur Luca di Montezemolo heeft vrijdag in Monza met klem bevestigd dat zijn rijders Kimi Räikkönen en Felipe Massa ook volgend jaar voor Ferrari zullen uitkomen. Dat deed hij als reactie op de recente geruchten dat Fernando Alonso zou azen op het zitje van Räikkönen.

Die laatste is zijn goede vorm kwijt en werd driemaal op rij in de kwalificaties verslagen door teamgenoot Felipe Massa en won sinds april geen race meer.

Alle kritiek op Räikkönen herinnert me aan de periode van de voetballer Filippo Inzaghi bij Juventus, aldus Di Montezemolo. Als hij drie wedstrijden niet scoorde, zei iedereen dat hij een crisis had.

Hij is gemotiveerd en we moeten hard werken om hem in de positie te stellen om een snelle start te nemen, vooral op de nieuwe circuits waar ik niet van hou en die de formule 1 schaden. Je kunt er niet inhalen en 9 keer op 10 wint degene die de pole pakt.

Di Montezemolo lijkt ook niet onder de indruk van Fernando Alonso, die genoemd werd als Kimi’s opvolger bij Ferrari. Het stelde me teleur dat ik een kampioen als hem niet in de top 10 (van de kwalificatie, red.) terugvond in Valencia. Op de vraag of Ferrari in 2009 met dezelfde rijders voor de dag komt, antwoordde hij: Absoluut, ja.

By peter