Bij Ferrari vinden ze de beslissing om McLaren schuldig te verklaren maar geen straf uit te reiken absoluut onbegrijpelijk. Het Italiaanse team reageert furieus op de uitspraak en zegt dat die een gevaarlijk precedent schept voor de toekomst.

Ferrari wijst erop dat Vodafone McLaren Mercedes schuldig werd bevonden door de FIA … het is dan ook niet te begrijpen dat de fundamentele sportieve principes kunnen worden overtreden zonder een logische straf te krijgen. De beslissing van vandaag maakt oneerlijk gedrag aanvaardbaar en schept een gevaarlijk precedent.

Het feit dat McLaren in het bezit was van die informatie werd per ongeluk ontdekt, als dat niet was gebeurd zou het team nog steeds over de informatie beschikken. Dit is een serieuze zaak in een sport waar kleine details het verschil maken.

Vorig jaar werd Michael Schumacher zonder bewijs geschrapt uit de kwalificaties van Monaco, nu wijst de FIA een schuldige aan maar geeft ze die geen straf. Het team is dan ook furieus. De uitspraak van vandaag betekent niet dat de gerechtelijke acties tegen Stepney in Italië en de burgerlijke actie tegen Coughlan in Engeland worden stopgezet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *