De kans is bestaande dat we Michael Schumacher volgend jaar niet meer in de F1 terug zullen zien, maar daarom zal de interesse in de koningsklasse van de autosport er niet minder op worden. Dat zegt F1-baas Bernie Ecclestone die van mening is dat de populariteit van de sport niet door een bepaald persoon kan gedragen worden.
De 75-jarige Brit vergelijkt Schumacher met Ayrton Senna: In zijn tijd was Senna populairder dan Michael nu is, maar we gingen door. De F1 doet het al sinds 1950, de sport is populairder dan een coureur.
Tegenwoordig zou de F1 teveel om geld en politiek draaien in plaats van de actie op de baan zelf. De grote kleine man is het daar niet mee eens: We zijn nu professioneler en de wagens zijn veiliger, maar toch blijft men praten over vroeger.

Ecclestone vindt wel dat de sport, wat de politiek betreft een opfrisbeurt kan gebruiken. De fans komen op de eerste plaats en daarna het eigenbelang van de teams: De mensen willen de spannende races van vroeger weer terug, we moeten het dus beter gaan doen. Het is mijn taak om daar aan te werken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *