Heikki Kovalainen rijdt volgend jaar voor McLaren Mercedes. Dat maakte het team vandaag bekend op haar website. Het nieuws is geen verrassing meer na de aankondiging dat Fernando Alonso weer naar Renault verhuist. Kovalainen heeft een meerjarig contract gekregen als rijder naast Lewis Hamilton. McLaren heeft eveneens bevestigd dat Pedro de la Rosa de vaste testrijder blijft van het team en dat ook Gary Paffett testritten zal rijden als dat nodig is.

Ik denk dat Lewis-Heikki een formidabele combinatie zal zijn, aldus Martin Whitmarsh. Beiden kenden een geweldig debuutseizoen 2007 en delen een rasechte passie om te winnen en de beste te zijn. Het is de tweede keer in een jaar tijd dat McLaren een rijder overneemt van Renault. De vorige keer liep dat niet zo goed af, maar dat schaadt het vertrouwen van het team niet: Ik ben er gerust in dat onze rijders elkaar zullen pushen op de baan, en goed zullen samenwerken naast de baan, zei Whitmarsh.

Heikki Kovalainen kende een moeizaam seizoensbegin, met meerdere stuurfouten in de eerste race in Australië. Hij boog de slechte prestaties echter om en groeide doorheen het seizoen, wat culmineerde in de tweede plaats achter Lewis Hamilton in Japen in zeer moeilijke weersomstandigheden. Kovalainen reed in 2007 elke race uit behalve de laatste. Hij scoorde 30 punten (9 meer dan teamgenoot Fisichella) en eindigde op de zevende plaats in het WK.

Na Mika Häkkinen en Kimi Räikkönen is Kovalainen de derde Fin in 8 jaar tijd die voor McLaren uitkomt.

By peter