Volgens Aldo Costa zal de Ferrari van 2008 helemaal nieuw zijn in vergelijking met de F2007. De technisch directeur van Ferrari liet echter wel weten dat de veranderingen niet radicaal zullen zijn omdat de technische reglementen dat niet toelaten.

Het voorste van de wagen zal anders zijn, Zei hij tegen Gazzetta dello Sport. De monocoque is anders met nieuwe sidepods en een andere vleugel. De elektronica is totaal anders nu de standaard ECU ons dwingt te werken aan de motor en de versnellingsbak.

Volgens Costa zijn de eerste tests in Barcelona en Jerez positief verlopen. Er werden daar vier races gesimuleerd zonder dat er zich een probleem voordeed. Ferrari plant sterk voor de dag te komen vanaf de seizoensstart.

Er komen nog nieuwe onderdelen in de ophanging en in de versnellingsbak. We zullen nog sneller kunnen schakelen.

Om constanter te presteren hebben we een wagen nodig die betrouwbaarder is dan die van 2007.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter