Bernie Ecclestone is niet bang dat hij bij een veroordeling in de omkoopaffaire het veld moet ruimen als afgevaardigde namens commerciële rechtenhouder CVC Capital.

Alleen als ze hem in de gevangenis gooien, heeft hij een probleem.

Ecclestone vertelde aan Bloomberg: CVC maakt zich geen zorgen over het vonnis in die zaak, alleen bij een gevangenisstraf ben ik de pineut. Maar ze zijn vrij ontspannen, ze raken niet in paniek door deze kwestie.

Toch is het misschien tijd om naar een mogelijke opvolger te zoeken. Ecclestone is immers ook al 82 jaar en heeft niet het eeuwige leven. Justin King, baas van supermarktketen Sainsbury’s, is door Ecclestone zelf al afgewezen.

De mensen die zij wilden meenemen, waren uit op status en wilden de ster zijn. Als iemand zich aandient waarin ik het zie zitten, dan halen we diegene meteen aan boord. Ik heb al veel suggesties gehoord, maar daar zat niemand tussen die kan doen wat ik doe., aldus Ecclestone.

Tja, meneer Ecclestone heeft ondergetekende nog geen kennis gemaakt met ondergetekende. Die zou graag een kansje willen als CEO, om de Formule 1 weer toegankelijker te maken voor de fans.