Eerder moest Eric Boullier andermaals ingrijpen, na weer een weekeinde vol schade voor Romain Grosjean. De Fransman maakte in Monaco opnieuw veel fouten en finishte niet, na een aanrijding met Daniel Ricciardo. We gaan me hem zitten en dit weekend evalueren., zo meldde de teambaas.

We zijn nu een week verder en op weg naar de Canadese Grand Prix. Teameigenaar Gérard Lopez zag redenen om het op te nemen voor Romain: Om te beginnen waren niet alle incidenten in de vrije trainingen zijn schuld., verklaart hij tegenover Auto, Motor und Sport.

De eerste keer was de bandenspanning was niet goed en hadden we hem dat niet verteld, terwijl zijn tweede crash volgens ons vergelijkbaar was met die van Felipe Massa in de zin dat hij net als Massa werd afgeleid door een auto die de pits uitkwam.

Lopez bewaart het vertrouwen in Grosjean. Romain is een natuurtalent, en daarvan lopen er zelfs in de Formule 1 niet al te veel rond. De enige andere jonge jongens die in die categorie horen, zijn Nico Hülkenberg en Jules Bianchi., zo meent Lopez.

We geven toe dat Romain Grosjean snel genoeg is. Meer dan eens verslaat hij Kimi Räikkönen in de kwalificatie, maar de punten worden pas aan de finish uitgedeeld.