F1-baas Bernie Ecclestone is de volgende in het rijtje die zijn zegje doet omtrent de toekomst van Michael Schumacher. De 75-jarige Brit hoopt dat de zevenvoudig wereldkampioen ook na dit jaar doorgaat met racen. Mocht de Duitser besluiten om te stoppen betekent dit niet het einde van de F1 volgens Ecclestone.
Het is natuurlijk beter dat Michael blijft, hij is een superster en het is goed om supersterren in de F1 te hebben. zei Ecclestone tegenover The Times. Zelfs als hij dit kampioenschap wint of verliest, zie ik geen reden waarom hij zou moeten stoppen. Hij zal nog steeds goed betaald worden en hij is het waard ook, hij is nog steeds zeer competitief. Iedereen kan dat zien en ik zou niet weten waarom hij nu opeens niet meer gemotiveerd zou zijn.
Met nog vijf races te gaan telt Schumacher een achterstand van tien punten op WK-leider Alonso: Als hij het kampioenschap niet wint, dan zal hij het waarschijnlijk nog een keer willen proberen. En als hij wel kampioen wordt, zal hij hem willen verdedigen. denkt Ecclestone.
Mocht de Duitser besluiten op er een punt achter te zetten, dan is dat niet het einde van de F1 zegt de 75-jarige Brit: Toen Senna verongelukt was, zeiden veel mensen dat het het einde van de F1 was. Ik koester echter de gedachte dat de F1 groter is dan een individu. Bovenien ziet het publiek graag jonge rijders doorbreken. Denk maar aan Alonso, drie jaar geleden had nog niemand van hem gehoord. Er loopt op het moment voldoende talent rond.

Zoals geweten maakt Michael Schumacher zijn toekomstplannen bekend tijdens de Grand Prix van Italië in Monza. (8-10 september)

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!