Het is nu definitief, dit jaar zal de laatste Grand Prix van Frankrijk op het circuit van Magny-Cours verreden worden. Formule 1- baas Bernie Ecclestone heeft echter al een nieuwe locatie in gedachten, de 76- jarige Brit zou graag zien dat de Franse Grand Prix in de toekomst in de straten van Parijs wordt verreden.

Aan de Franse sportkrant L’équipe zei Ecclestone: Ik zou graag een race in de straten van Parijs zien. Op de Champs-Elysées, zoals de Tour de France, dat zou een droombestemming zijn.

De 76- jarige Brit beseft dat het realiseren van een stratencircuit in de Franse hoofdstad een moeilijke opdracht kan worden: Maar ik mag toch dromen,? Iedereen heeft dromen en ik zal proberen deze waar te maken. Maar realistisch is een locatie als Disneyland: Waarom niet Disneyland? Er zijn hotels en is gemakkelijk te bereiken met de trein, het is ideaal.

Als iemand me de mogelijkheid zou bieden voor een Grand Prix in de straten van Parijs, zou ik meteen een contract tekenen voor 99 jaar. besluit de kleine grote man.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!