Ook al zit het de laatste races wat tegen, Ferrari blijft geloven in Räikkönen. Het is intussen al vijf races geleden dat Räikkönen nog eens van polepositie mocht starten en uitzicht had op de zege. Dat terwijl teamgenoot Felipe Massa de man in vorm is en in de laatste vijf races tweemaal won. Gisteren kwam daar nog eens bij dat hij zijn tankman omver reed tijdens de pitstops en nadien met motorproblemen moest opgeven. Intussen is het verschil met Hamilton al tot dertien punten gegroeid en ziet hij Kubica naderen tot op twee puntjes.

Desondanks vertelde teambaas Stefano Domenicali dat het team volledig achter de 29-jarige Fin blijft staan. ”We twijfelen nog lang niet aan zijn kwaliteiten. Het is gemakkelijk als alles goed gaat om de coureur op de schouders te nemen en je de beste te noemen, terwijl als het wat tegenslaat de coureur alle schuld te geven en hem in een hoekje te duwen. Dat doen we niet. Räikkönen is en blijft nog steeds de regerende wereldkampioen, we zijn een team en het spreekt voor zich dat we iedereen in ons team blijven steunen. En zeker Kimi, we vertrouwen hem 100%”

”In moeilijke perioden blijf je als één team samenwerken. We hebben geen enkele twijfel over Kimi’s capaciteiten en ik twijfel niet dat hij vanaf nu tot op het einde in Brazilië zal blijven vechten om die tweede wereldtitel. Als coureur ben je in staat om te kijken wat er goed gaat en wat er fout gaat. Op dit moment doen wij, ik wil de nadruk leggen op wij, er alles aan om samen een oplossing te vinden voor het probleem. Kimi is en blijft volledig aan het team gebonden en op het einde zal hij er zeker terug staan, want zowel hij als wij willen laten zien dat hij de wereldkampioen is.”

Domenicali vertelde er wel bij dat het team zich zorgen maakt om de betrouwbaarheid. Voor de tweede maal in twee races tijd plofte de motor en verloren ze kostbare punten. ”Natuurlijk is het een probleem en dat doet ons minder goed slapen de laatste tijd. Als je de races niet kan uitrijden is het erg moeilijk om degelijk voor de wereldtitel te strijden. Zeker nu dat het o zo dicht bij elkaar zit en je verliest veel punten in beide kampioenschappen. Het enige wat we kunnen doen is hard werken en de reden en bijgevolg ook een oplossing zoeken voor deze problemen.”

”We blijven vechten en we hebben al laten zien dat we een hele sterke wagen hebben die goed kan terugkomen. Maar we staan er nog altijd goed voor in het kampioenschap, desondanks dat er een kleine kloof is. We blijven er hard voor gaan tot de laatste ronde van het kampioenschap.”

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.