Afgelopen zondag tijdens de Turkse Grand Prix verloor Michael Schumacher bijna tien seconden nadat hij in de pitstraat moest wachten achter zijn teamgenoot Felipe Massa om bediend te worden, op het moment dat de safetycar de baan op moest.

Om een herhaling in de toekomst te voorkomen vindt McLaren-teambaas, Ron Dennis dat er opnieuw moet worden nagedacht over de pitstops en hij denkt daarbij om twee pitcrews per team toe te laten voor de pitstops: Als Schumacher het kampioenschap verliest, hoop ik dat het niet kwam door die eerste pitstop. Er is in het reglement geen enkele regel die je ervan weerhoudt om twee pitstops tegelijk uit te voeren.

Ik heb er lang over nagedacht om dit bij McLaren te introduceren, maar de evaluatie toonde aan dat er problemen waren met betrekking tot de kosten en de organisatie van de pits, wat het allemaal complexer zou maken. aldus Dennis tegenover Autosport

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!