David Coulthard hinderde tijdens de tweede sessie Heikki Kovalainen en werd daarvoor gestraft. De straf is volgens de Schot terecht, ondanks het feit dat hij de Fin zeker niet opzettelijk hinderde. Kleine ironie, de Schot werd het slachtoffer van zijn eigen eisen.

Ik wist duidelijk niet dat hij aan een snel rondje bezig was, anders was ik wel uit de weg gegaan. Er kwam een boodschap van het team, maar die informatie klopte duidelijk niet.

We hebben Charlie (Whiting) gevraagd om het hinderen strenger te bestraffen omdat dat in Barcelona niet gebeurde. Zei de Schot aan ITV.

Bij Renault zijn ze natuurlijk teleurgesteld dat het snelle rondje van Kovalainen in het water viel, Pat Symonds vindt de straf dan ook rechtvaardig.

David is een goede kerel, maar hij is de man met de meeste ervaring in de F1. Hij klaagt telkens over spiegels en blauwe vlaggen dus snap ik niet waarom hij dat deed. Het is spijtig voor Heikki want hij beleeft hier een erg moeilijk weekend.

Doordat de tijd van Coulthard geschrapt werd kreeg Button een kans om zich te bewijzen bij de eerste tien. Hij werd tiende, achter teammaat Barrichello.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter