Dan Clarke, de teammaat van Robert Doornbos bij Team Minardi USA, zal dit weekend niet kunnen deelnemen aan de GP van België. De Brit werd aan de kant gezet nadat hij het deze morgen gewoonweg te bont maakte. Tijdens de installatieronde kwam Clarke met zo’n hoge snelheid aangereden dat hij meteen vier wagens met zich meenam.

Clarke reed eerst Justin Wilson aan waardoor die een wiel verloor, Clarke’s wagen vloog daardoor tegen Jan Heylen. Vetereaan Paul Tracy gooide nog alles dicht maar kon Wilson niet meer ontwijken.

Wat er daar gebeurde is totaal onaanvaardbaar,  Zei Tony Cotman van Champ Car. Het gaat om een installatieronde. Het is absoluut niet nodig om zo agressief te zijn. Hij ging tussen de 25 en 50 procent sneller dan de wagens die hij aanreed.

Dan had door zijn incidenten in San Jose al een waarschuwing gekregen, ik had hem toen al bijna van de baan gehaald.

Door Clarkes drieste poging konden Justin Wilson en Jan Heylen niet deelnemen aan de eerste trainingssessie. Heylen komt vandaag zelfs helemaal niet in actie en mist zo de eerste kwalificatiesessie.

Ik kijk nog steeds uit naar de rest van het weekend maar het wordt nu gewoon moeilijker. Zei Heylen op Autosport.comHet is jammer voor iedereen die voor mij kwam kijken maar het enige wat niet beschadigd was, was het stuur!

Waarschijnlijk neemt Mario Dominguez morgen plaats in de tweede Minardi.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter